HOUTSTAPELBOUW

We fabriceren ieder blokhuis in houtstapelbouw (logbouw) van massief Noordeuropees vuren wanddelen. Bij grotere gebouwen zoals (recreatie)woningen en clubgebouwen kan de gevel ook opgetrokken worden uit vuren elementen.

DETAILS  Enkelwandig     -     Dubbelwandig geïsoleerd met binnen- of met buitenkleding naar keuze:

Wanddiktes

Ons eigen fabricaat houtstapelbouw kenmerkt zich door massief vuren wanddelen van 68, 88 of 114 mm dik, met een dubbele veer- en groefverbinding aan de boven-/onderzijde en inkepingen voor de hoekverbindingen. Hierdoor kunnen de wanddelen op elkaar gestapeld worden. Binnenwanden worden tegelijkertijd met de buitenwanden opgetrokken.

De optimale wanddikte is mede afhankelijk van de grootte, indeling, hoogte en functie van het blokhuis. Wij bieden elk blokhuis aan in de minimale wanddikte die de constructiesterkte en stijfheid onderstrepen. Hierbij is een dikkere wand voor een nog robuustere uitstraling ook altijd mogelijk.

Wandisolatie

Massief hout isoleert van nature al uitstekend. Voor vele toepassingen is wandisolatie bij massieve houtstapelbouw dan ook niet nodig. Denk hierbij bijvoorbeeld aan gastenverblijven, tuinkantoren, ateliers, poolhouses en garages waarbij een wanddikte van 68mm in combinatie met vloer- en dakisolatie in de meeste gevallen volstaat.

Afhankelijk van de functie, uw wens en de vereiste isolatiewaarde conform het Bouwbesluit kunnen de wanden uiteraard geïsoleerd worden. Aan de binnenzijde worden glijregels tegen de wanden geplaatst met daartussen de isolatie. Een dampdichte folie voorkomt condensvorming waarna de wanden kunnen worden afgewerkt met schijnlogs, gips- of fermacellplaat voor verdere afwerking met bijv. behang, granol of tegels in natte ruimtes als een badkamer of toilet.

De massieve wanden kunnen we ook aan de buitenzijde isoleren, waarna we de buitenzijde bekleden met Red Cedar.

Wandbekleding buitenwanden aan de binnenzijde

Bij wandbekleding van de buitenwanden passen we aan de binnenzijde o.a. gipsplaten toe die u daarna kunt voorzien van bijvoorbeeld granol of muurverf. Door voor schijnlogs te kiezen, behoudt u de houtlook. Bij natte ruimtes plaatsen we fermacellplaten die betegeld kunnen worden. Alle binnenbekleding wordt op glijregels geplaatst, waardoor de massief houten buitenwanden kunnen ‘bewegen’ ten opzichte van de starre bekleding.

De binnenwanden blijven normaal gesproken enkelwandig / onbekleed.

146.11.recreatiewoning-enkelwandig.jpg

enkelwandig

058.14.recreatiewoning-horizontale_buitenbekleding.jpg

met horizontale delen Red Cedar

197.16.houten_woning_blokhuis_Jansen_Blokhuizen_004.jpg

met verticale delen Red Cedar

Werking van hout

Hout is en blijft een natuurproduct. Dit wil zeggen dat hout door weersinvloeden zal ‘werken’. Door warmte zal het uitzetten en door kou weer inkrimpen. Uiteraard wordt in de uitvoering hiermee rekening gehouden door het toepassen van uitsparingen waar hout elkaar kruist, zoals bij kozijnen en gordingen.

DEEL OP:
<<<

Nederlands Deutsch

VOLG ONS OOK
FACEBOOK

LINKEDIN
YOUTUBE

OPENINGSTIJDEN

We zijn op afspraak geopend tijdens kantooruren. Op feestdagen en bouwvak Midden gesloten.

Lees hier onze voorzorgs- maatregelen m.b.t. Covid19.

JANSEN BLOKHUIZEN
Warmseweg 6
7075 EP  ETTEN Gld.
T. (0314) 324197
info@jansenblokhuizen.nl